Contramanifest - Thisisretention.com

Nu cred ca am 100% dreptate, dar cred ca daca generez cel putin un „Aha!” si smulg si un zambet, inseamna ca am o sansa sa va loializez.

Nu cred in loialitatea clientilor cu programe de loialitate pe puncte, a cardurilor la farmacii, a reducerilor cu nemiluita, mai ales daca acestea si doar acestea sunt cele mai importante elemente ale unei strategii de loializare sau retentie – intr-o astfel de conjunctura, chiar nu ar mai conta diferentierea conceptelor.

Nu cred in strategii de retentie cu politici de pricing agresive daca acestea sunt alaturate unor concepte de pseudo-loializare precum cele din paragraful anterior sau sunt singurele folosite. Cred ca sunt cele mai de efect tactici in customer retention, dar nu pe principiul „one size fits all”.

Nu cred in „one size fits all” si in „e tot aia”-uri. Cand Big Data & Data science devin tot mai puternice, cand sistemele actuale de CRM incep sa para simpliste, tu sa stai sa tratezi toti clientii la fel este ca si cum ai folosi tunul intr-o competitie de tir cu arcul.

Nu cred ca drumul catre Loialitatea 3.0 poate trece pe langa o strategie de Customer Experience. Nu cred ca, in curand, o organizatie va mai putea supravietui fara sa creeze o relatie cu adevarat personala cu clientul. Nu cred ca astfel de organizatii vor putea supravietui competitiei organizatie-consumator.

Cred, in schimb, in specialistii, expertii de Customer Loyalty & Retention din Romania. Cred ca sunt printre profesionistii care se vor diferentia in aceasta nebunie, pentru ca au cel mai mare potential sa isi puna in valoare autenticitatea, pentru ca sunt cei care, pentru a fi experti, au nevoie sa inteleaga tot business-ul, de la tipul de organizatie si birocratie, pana la urmatorul client care se va indragosti de brand sau care, realitatea cruda, va renunta. Pardon, va fi retinut.

Mai este cineva de acord cu mine?